Animals de llibre: com entenem la naturalesa?

CURS PRESENCIAL I EN LÍNIA
Aquest curs es proposa fer un viatge literari cap a la visió dels animals com a éssers subjectes de dret i dotats de plena sensibilitat. Arrancarem amb una visió naturalista i de curiositats per arribar a una nova manera de percebre, entendre, concebre i habitar, cohabitar, el món.
Explorarem qui van ser aquestes primeres veus mediàtiques que ens van acostar als seus desconeguts mons, com David Attenborough i Fèlix Rodríguez de la Fuente, fins a arribar a novetats editorials com Carl Safina i les seves investigacions sobre la intel·ligència animal i les seves cultures. Ens endinsarem al mar de Hoare i les seves balenes, per navegar entre la història de la crueltat humana envers els cetacis i farem parada a la imprescindible obra de Dian Fossey, Gorilas en la niebla.
Anirem des de la concepció dels animals com a curiositats, com a col·leccions, fins a la seva defensa d'individus amb drets. En aquest relat explorarem els termes d'ecologia, animalisme, antiespecisme. I tot i que posarem més el focus en el món animal, no deixarem de parlar de la Terra com un sistema complet i indivisible. Del grup a l'individu, del col·leccionisme a l'ecologisme i a l'animalisme. De ser nosaltres els subjectes, els exploradors, a ser ells els protagonistes. L’objectiu és poder aportar un petit gra de sorra amplificant les seves veus, les dels propis animals, la de la pròpia Terra.
Impartit per Sílvia Esteve Fontana, llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UAB, en Humanitats per la UPF i postgrau en Antrozoologia de la UAB. Periodista especialitzada en benestar animal, directora i presentadora del programa de ràdio “Quina Fauna!” a Sants 3 Ràdio. Conductora de la secció de cultura a Animalados.com i Community Manager, com a creadora de contingut, d’hospitals veterinaris. Actualment és tècnica d’educació en una empresa de gestió cultural.