Cuinar la memòria

CURS PRESENCIAL I EN LÍNIA
La llibreria Laie Pau Claris i l'Hotel Claris comparteixen, a més de la seva ubicació a l'Eixample barceloní, el seu interès per la cultura, que forma part del seu ADN.
Laie va ser la primera llibreria de l'estat a tenir cafeteria restaurant i el Claris disposa de dos espais gastronòmics referents a la ciutat: La Terraza, amb la seva carta de cuina mediterrània i Os-Kuro, un dels millors restaurants japonesos de la ciutat.
Us presentem un projecte en el qual unim forces, un curs de gastronomia en tres sessions amb els següents temes:
1. la cuina com a font d'emocions basades en el record que ens transporta a moments feliços de la nostra vida.
2. els plats que descobrim en els nostres viatges o que ens fan viatjar sense moure'ns de la nostra ciutat i que ens posen en contacte amb les cultures del món i amb una memòria col·lectiva diferent de la nostra.
3. la cuina ecològicament responsable, basada en l'aprofitament i els productes de proximitat.
Cada sessió finalitzarà amb una petita degustació relacionada amb els continguts presentats.
Curs impartit per Tiziana Alimonti i Pedro Salillas: són els xefs executius de l'Hotel Claris a Barcelona, amb àmplia experiència en l'obertura de restaurants i hotels a Barcelona, França, Anglaterra, el Marroc, els Estats Units, Itàlia i Espanya. El seu enfocament culinari combina influències internacionals amb un compromís ferm per la sostenibilitat i el reaprofitament alimentari. Formats en pràctiques responsables, comparteixen en els seus cursos com integrar tècniques innovadores i respectuoses amb el medi ambient en la cuina, oferint solucions creatives per a un futur més sostenible.