Cursos

England Revisited. Un segle de novel·les angleses

alt text
NOVES DATES PER A SESSIONS VIRTUALS
Aquest curs ofereix una oportunitat d´aprofundir en la narrativa anglesa del darrer segle, una de les més riques i dinàmiques d´Occident. Des dels experiments modernistes dels anys 20 i 30, passant pels escriptors renovadors dels anys 60 i 70, i arribant a l´eclosió de l´anomenada “generació Granta” al tombant de segle, la novel·la anglesa ha estat sinònim d´innovació i de bon gust, definint tot sovint les tendències literàries a nivell internacional.
Ens trobem, doncs, davant una tradició que és ben idiosincràtica i representativa del seu espai cultural i històric; lligada als diferents conceptes d´allò que es considera “anglès” a cada moment, però que possibilita visions literàries úniques i diferenciades. La tria que presentem (de Virginia Woolf a Julian Barnes) assegura un viatge apassionant a través d´un cos novel·lístic tan elegant com sorprenent per als lectors actuals.
El curs es divideix en 2 blocs de 4 sessions cadascun:
2019 - 1er bloc
19 novembre: Introducció: cultura, llibres i lectors a Anglaterra.
17 desembre: Virginia Woolf, The Waves (1931) / Las Olas (Lumen) / Les Ones (La Temerària).
21 gener: Graham Greene, The End of the Affair (1951) / El final del affaire (Libros del Asteroide).
18 febrer: Anthony Burgess, A Clockwork Orange (1962) / La Naranja Mecánica (Planeta) / La Taronja Mecànica (La Butxaca)
2020 - 2n bloc
9 juny: Doris Lessing, The Fifth Child (1988) / El Quinto Hijo (Debolsillo) - SESSIÓ VIRTUAL (18.30 h. a 20.00 h.)*
16 juny: Iris Murdoch, The Sea, the Sea (1978) / El Mar, el Mar (Lumen) / El Mar, el Mar (Edicions 1984) - SESSIÓ VIRTUAL (18.30 h. a 20.00 h.)*
30 juny: Ian McEwan, Enduring Love (1997) / Amor Perdurable (Anagrama) - SESSIÓ VIRTUAL (18.30 h. a 20.00 h.)*
7 juliol: Julian Barnes, The Sense of an Ending (2011) / El Sentido de un Final (Anagrama) / El Sentit d'un Final (Angle)- SESSIÓ VIRTUAL (18.30 h. a 20.00 h.)*
*Prèvia inscripció a activitats@laie.cat
Sessions a càrrec de Joan Curbet i Anna Casablancas.
El Dr. Joan Curbet és professor de literatura anglesa a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha publicat diversos estudis i monografies sobre poesia medieval, renaixentista i moderna, i és traductor al castellà de poetes com John Milton o Lord Byron, entre d'altres autors. És també sotsdirector de l'Institut d'Estudis Medievals.
La Dra. Anna Casablancas és especialista en literatura anglesa contemporània. Ha col·laborat en diferents publicacions sobre lletres angleses i universals, i és membre de la Doris Lessing Society.
Tots dos són impulsors del cicle El plaer dels contes, on comenten contes de destacats autors i autores de la literatura universal.
El curs s'impartirà en català i les lectures es poden fer en l'idioma que esculli cada participant.
Horari: dimarts, de 18.30 h a 20.00 h.
Informació i inscripcions: activitats@laie.es | assumpte: curs novel·la anglesa
Preu: Semestre: 70 € (4 sessions) | Sessió individual: 20 €
(10% de descompte presentant la targeta client de Laie | 5% de descompte presentant el carnet de les Biblioteques de Barcelona | 15 % de descompte per a estudiants i aturats presentant-ne l’acreditació)
Política de cancel·lació i de devolució
Si el curs no arribés al nombre mínim d’inscrits, es cancel·laria i es retornaria l’import d’inscripció. Seran reemborsables les inscripcions cancel·lades per escrit amb una antelació de 7 dies naturals a l'inici del curs o activitat. Caldrà fer la petició de devolució enviant un correu electrònic a activitats@laie.es on han de constar totes les dades de la inscripció, amb el nom del curs, nom i cognoms de l’alumne, data, dades de contacte i motiu de la devolució. No s’accepten peticions de devolució informades per cap altra via.

Comparteix

Dades activitat

Laie Pau Claris09/06/2020 - 07/07/2020
Carrer de Pau Claris, 85, 08010 Barcelona
* Places limitades