Cursos

Fotografia i gènere

alt text


CURS PRESENCIAL I EN LÍNIA

Dones fotògrafes en la història de la fotografia.

Des dels orígens de la fotografia en el segle XIX la dona ha jugat un paper rellevant en el desenvolupament d’aquesta disciplina creativa. El present curs s’endinsarà en els noms i l’obra de les fotògrafes més importants de la història. No tan sols com a contribuïdores actives a l’establiment dels paràmetres del llenguatge fotogràfic; sinó –i també– com a teòriques en l’estudi de la fotografia, en tant que fenomen contemporani. 

A través de les fotografies més emblemàtiques de les seves autores, analitzarem a fons i compararem de quina manera la seva petjada ha estat fonamental –i en ple pla d’igualtat–en la conversió de la fotografia en un art –o en una artesania, com diria Simone Weiss– a través del qual el món s’expressa i transforma. 

Impartit per Jordi Solà Coll, fotògraf i escriptor. Titulat en fotografia, ha estat docent a l’IEFC (Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya) a més d’impartir cursos especialitzats de fotografia a espais com la Universitat Pompeu Fabra, Pati Llimona, Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Ha publicat articles i fotografies en diversos mitjans: Altaïr, Rutas del Mundo, Lonely Planet magazine, Navegar, així com El Punt Avui, El Temps i Serra d’Or. Els seus estudis etnogràfics complementen la seva visió de la fotografia des d’una perspectiva transversal i humanista.

Comparteix

Dades activitat

Laie Pau Claris22/10/2024 - 03/12/2024
Carrer de Pau Claris, 85, 08010 Barcelona
* Places limitades