Cursos

Invisibilitat sublim: el que es veu i el que no es veu en l’obra d’art

alt text

Cinc lliçons de filosofia i estètica

Inscripcions omplint el següent formulari - CURS EN LÍNIA

No tot el que veiem en una obra d’art té un significat immediat. Amb les primeres dècades del segle vint, especialment amb l’aparició de l’art abstracte i els informalismes, alguns del més grans artistes han intentat copsar una realitat gens evident als ulls de la nostra sensibilitat, una realitat que ens exigeix obrir les portes de la percepció i endinsar-nos en el camp de la consciència. Al llarg de cinc sessions, mirarem de penetrar obres d’artistes destacats del nostre món i ens plantejarem qüestions de caràcter filosòfic: què és la realitat? Qui és el subjecte que mira? Què és l’art?
Amador Vega fa una breu presentació del curs.
Curs impartit per Amador Vega, doctor en filosofia per l'Albert-Ludwigs-Universität de Friburg de Brisgòvia (Alemanya) i catedràtic d'estètica a la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat Visiting professor a la University of Chicago, a l'Université Saint Joseph de Beirut i a la Hochschule für Gestaltung Karlsruhe. Es dedica a l'estudi de l'estètica de la negativitat i ha escrit, entre d'altres, sobre Mark Rothko i Rainer Maria Rilke. La seva darrera publicació (conjuntament amb P. Weibel i S. Zielinski) ha estat Dia-Logos. Ramon Llull's Method of Thought and Artistic Practice.

FEBRER 2021

15: Mark Rothko o la passió per l’obscur.

22: Pierre Soulages a la recerca d’un «altre negre».

MARÇ 2021

1: Anish Kapoor i les ferides que curen.

8: Jorge Oteiza: la desocupació de l’espai.

15: Bill Viola i la densitat de l’instant.

Bibliografia: Consulta aquí la bibliografia recomanada per aquest curs.

Horari: dilluns, de 18.30 a 20 h.

*El curs es farà en línia. S'impartirà en castellà.

Informació i inscripcions: activitats@laie.es | assumpte: curs estètica | Tel. 933 181 739

Inscripcions omplint el següent formulari

Preu: Curs sencer: 90 € (5 sessions) | Sessió individual: 20 €

(10% de descompte presentant la targeta client de Laie | 5% de descompte presentant el carnet de les Biblioteques de Barcelona | 15 % de descompte per a estudiants i aturats presentant-ne l’acreditació)

Política de cancel·lació i de devolució

Si el curs no arribés al nombre mínim d’inscrits, es cancel·laria i es retornaria l’import d’inscripció. Seran reemborsables les inscripcions cancel·lades per escrit amb una antelació de 7 dies naturals a l'inici del curs o activitat. Caldrà fer la petició de devolució enviant un correu electrònic a activitats@laie.es on han de constar totes les dades de la inscripció, amb el nom del curs, nom i cognoms de l’alumne, data, dades de contacte i motiu de la devolució. No s’accepten peticions de devolució informades per cap altra via.

Comparteix

Dades activitat

Laie Pau Claris01/03/2021 - 15/03/2021
Carrer de Pau Claris, 85, 08010 Barcelona
* Places limitades