Cursos

Jazz i drets civils

alt text

Inscripcions omplint el següent formulari - CURS PRESENCIAL I EN LÍNIA

El jazz és una música negra que ha tingut una transcendència absoluta en el desenvolupament de la música occidental i també és una música que pot explicar la història de la comunitat Afroamericana als EEUU.

El moviment de drets civils als Estats Units s’acostuma a datar cap a mitjans de la dècada dels 50. Si bé, és cert, que en aquell moment la transcendència mediàtica i implicació social seran més grans, ja a principis de segle XX hi ha un moviment social i intel·lectual que serà la base de moltes reivindicacions que encara avui són vigents. La música afroamericana no és aliena als canvis socials del país i no podem entendre l’evolució del jazz sense comprendre els canvis i reivindicacions de la societat afroamericana.

Proposem un curs on història afroamericana i jazz van de la mà. La música ens explicarà la història. Nina Simone, Martin Luther King, John Coltrane, Malcom X... Una manera fantàstica de gaudir el millor jazz i d’aprendre i entendre la història dels drets civils als Estats Units. Música extraordinària i història apassionant.

A totes les classes treballarem a partir d’audicions guiades, amb les quals s’ajuda a entendre i gaudir la música d’una manera directa. Es relacionarà el que s’escolta amb l’intèrpret i el seu context històric.

OCTUBRE 2021

20: Context històric de finals de S. XIX i inicis del S. XX. Primers referents socials i culturals. Música negra anterior al jazz.

27: Gran Migració: èxode afroamericà dels estats sudistes. Importància del moviment obrer als moviments de Drets Civils. Duke Ellington, la primera icona musical i racial.

NOVEMBRE 2021

3: L’Era del Swing. Bebop, el jazz modern. Primeres grans manifestacions: la música negra l’escolten els joves blancs. Bebop, el jazz modern que reivindica l’art i creativitat negres.

17: Jazz com a transformador de consciències. Free jazz, fer música lliure. Malcolm X, Martin L. King Jr i altres referents socials.

24: Nina Simone. Black Power. Black Panthers, Angela Davis. Jazz i Black Lives Matter.

Curs impartit per Pau Fuster: gran aficionat al jazz, estudia música al Taller de Músics i actualment treballa com a regidor al Gran Teatre del Liceu. Ha dirigit i presentat durant anys el programa de ràdio Ganes de Jazz a l’emissora RSK a Barcelona. Conferenciant sobre temàtiques del jazz a l’Ateneu Barcelonès, Say it Loud (Cicle de música negra de Barcelona), Festivals de jazz i d’altres. També ha format part, com a vocalista, de les formacions The Swing Threesome i The Swingin’ Butts i ha estat professor de Lindy Hop a diferents escoles de swing.

-> Consulta aquí la bibliografia recomanada per aquest curs.

Horari: dimecres, de 19.30 h a 21.00 h.

AFORAMENT PRESENCIAL COMPLET.

*El curs s'impartirà en català.

Modalitats d’inscripció: presencial i en línia. El curs es durà a terme de manera presencial des de Laie Pau Claris amb aforament limitat i respectant les mesures de seguretat vigents en cada moment. Al mateix temps, és possible seguir-lo en línia, a través de Zoom. En el moment de la inscripció caldrà indicar quina de les dues modalitats es prefereix. En el cas que s’apliquessin restriccions més estrictes, el curs es faria només en línia.

Informació i inscripcions: activitats@laie.es | assumpte: curs jazz | Tel. 933 181 739

Inscripcions omplint el següent formulari

Preu: Curs sencer: 90 € (5 sessions) | Sessió individual: 20 € (només disponible en format en línia)

(10% de descompte presentant la targeta client de Laie | 5% de descompte presentant el carnet de les Biblioteques de Barcelona | 15 % de descompte per a estudiants i aturats presentant-ne l’acreditació)

Política de cancel·lació i de devolució

Si el curs no arribés al nombre mínim d’inscrits, es cancel·laria i es retornaria l’import d’inscripció. Seran reemborsables les inscripcions cancel·lades per escrit amb una antelació de 7 dies naturals a l'inici del curs o activitat. Caldrà fer la petició de devolució enviant un correu electrònic a activitats@laie.es on han de constar totes les dades de la inscripció, amb el nom del curs, nom i cognoms de l’alumne, data, dades de contacte i motiu de la devolució. No s’accepten peticions de devolució informades per cap altra via.

Comparteix

Dades activitat

Laie Pau Claris17/11/2021 - 24/11/2021
Carrer de Pau Claris, 85, 08010 Barcelona
* Places limitades