Cursos

Les invisibles

alt text

Les invisibles: escriptura i pensament de les dones de la primera modernitat europea - CURS EN LÍNIA

*Aquest curs ha canviat de dates i es realitzarà a l'OCTUBRE - NOVEMBRE 2020

Endinsar-se en l’obra d’autores desconegudes dels segles XVI, XVII i XVIII per tal d’extreure’n un valor intel·lectual és una tasca enriquidora i transformadora dels nostres paradigmes de pensament androcèntrics. Aquest curs ens apropa a una comprensió dels processos d’invisibilització de l’autoria femenina i a la recuperació del seu contingut mitjançant l’anàlisi d’una mostra representativa de dones que escrivien emprant gèneres literaris eclèctics i sovint menystinguts.

La selecció d’autores i textos d’aquestes sessions, procedents d’àmbits lingüístics i de tradicions europees diferents, evidencia la varietat d’estils i plantejaments temàtics: des de la democràcia, l’interès per la natura, la reforma social, la intimitat, l’educació o la llibertat de l’ànima, descobrim en aquestes veus femenines contribucions originals que ens aboquen a una visió que integra i al mateix temps traspassa la lectura de gènere.

Impartiran les sessions especialistes de la UAB i membres del grup de recerca europeu WINK: Women’s Invisible Ink: Trans-Genre Writing and the Gendering of Intellectual Value in Early Modernity.

El curs es divideix en cinc sessions:

OCTUBRE 2020

7: Educació i autoconsciència plena en les obres d’Anna Ovena Hoyer i Anna Maria van Schurman (s. XVII), per la Dra. Carme Font Paz.

21: Isabel de Liaño y la poesía heroica de mujeres en la edad premoderna (s. XVII), pel Dr. Maxim Rigaux.

28: La libertad des-patriarcalizada de Grace Dalrymple Elliot y Helen Maria Williams en el contexto de la Revolución Francesa, per Paula Yurss Lasanta.

NOVEMBRE 2020

04: El triomf de la intimitat subversiva en els assajos d’Eliza Hayley (s. XVIII), per Francesca Blanch Serrat.

18: Poder i autoria: l’obra i la correspondència d’Isabella Sforza (s. XVI), per la Dra. Helena Aguilà Ruzola.

Consulta aquí la bibliografia recomanada per aquest curs

Aquest curs es farà en línia.

Horari: dimecres de 18:30 a 20:00 h.

Dues de les sessions es faran en castellà. Es proporcionaran materials de lectura als participants abans de cada sessió.

Informació i inscripcions: activitats@laie.es | Tel. 933 181 739

Inscripcions omplint el següent formulari

Preu: Curs sencer: 90 € (5 sessions) | Sessió individual: 20 €

(10% de descompte presentant la targeta client de Laie | 5% de descompte presentant el carnet de les Biblioteques de Barcelona | 15 % de descompte per a estudiants i aturats presentant-ne l’acreditació)

Política de cancel·lació i de devolució

Si el curs no arribés al nombre mínim d’inscrits, es cancel·laria i es retornaria l’import d’inscripció. Seran reemborsables les inscripcions cancel·lades per escrit amb una antelació de 7 dies naturals a l'inici del curs o activitat. Caldrà fer la petició de devolució enviant un correu electrònic a activitats@laie.es on han de constar totes les dades de la inscripció, amb el nom del curs, nom i cognoms de l’alumne, data, dades de contacte i motiu de la devolució. No s’accepten peticions de devolució informades per cap altra via.

Imatge: Dona llegint, de Rembrandt (Rembrandt van Rijn)

Comparteix

Dades activitat

Laie Pau Claris07/10/2020 - 18/11/2020
Carrer de Pau Claris, 85, 08010 Barcelona
* Places limitades