Cursos

Pren-te els dilluns amb filosofia

alt text

Curs Filosofia, feminismes i crítica de la diferència sexual.

Inscripcions omplint el següent formulari - CURS PRESENCIAL I EN LÍNIA

Les disputes actuals que han tingut lloc a les marxes feministes del 8 de març així com les pica-baralles insidioses a les xarxes amb motiu de la proposta de Llei de la identitat de gènere, troben el seu marc de comprensió en la discussió filosòfica contemporània entorn dels conceptes d’identitat i diferència de les que els diversos feminismes es reclamen hereus. Per comprendre, doncs, allò que s’està disputant, cal, no només fer un mapa de les diverses tendències del feminisme (Feminisme de la igualtat, feminisme de la diferència, teoria queer,...), sinó aprofundir en la comprensió del concepte de “diferència sexual”, que s’inspira en les filosofies de la diferència (Heidegger, Deleuze, Derrida), així com en el concepte de “dispositiu”, d’origen foucaultià.

El curs es proposa d’aquesta manera proporcionar una perspectiva filosòfica que permeti dissoldre, en la mesura del possible, les disputes de caràcter merament ideològic.

Curs impartit per Laura Llevadot, professora de Filosofia Contemporània a la Universitat de Barcelona, Coordinadora del Màster en Pensament Contemporani i Tradició Clàssica. Va ser la impulsora i directora del Festival de Filosofia «Barcelona Pensa». El seu interès actual se centra en les filosofies contemporànies de l’alteritat, la deconstrucció i les derivacions ètico-polítiques del pensament postfundacional. Actualment dirigeix la col·lecció de Pensament Polític Postfundacional (Gedisa) i és autora, entre d'altres, de Jacques Derrida: Democracia y soberanía (Gedisa, 2019); co-editora amb Xavier Bassas de Pandèmik. Perspectives postfundacionals sobre contagi, virus i confinament (NED, 2021) i Mi herida existía antes que yo. Feminismo y crítica de la diferencia sexual (Taurus Ed., 2022).

Comparteix

Dades activitat

Laie Pau Claris02/05/2022 - 23/05/2022
Carrer de Pau Claris, 85, 08010 Barcelona
* Places limitades