22/06/2022

Cine i moda: Jean-Paul Gaultier

alt text
icon

Autor: Laie

CaixaForum Barcelona, del 12 de juliol al 23 d'octubre del 2022

Jean Paul Gaultier és el cocomissari i director artístic d´aquesta exposició que analitza la relació entre cinema i moda. Es presenten més de 250 peces entre vestuari, cartells, fotografies i fragments de pel·lícules provinents de la col·lecció de La Cinémathèque française i de prestadors nacionals i internacionals.

Gaultier és el creador del vestuari d'algunes de les pel·lícules d'Almodóvar o El cinquè element i destaca la importància del vestuari en la construcció dels personatges. Considera que la història del cinema ha ajudat, a través del vestuari, a trencar estereotips socials, sobretot de gènere. D'aquesta manera, l'exposició també toca temes sociològics com poden ser l'emancipació de la dona, les transicions de gènere o l'erotisme. A més, l'exposició recorre el paper que tenen els diferents professionals que intervenen en la creació d'una pel·lícula: directors/es, dissenyadors/es, actors i actrius.

Laie CaixaForum Barcelona trobareu la bibliografia recomanada relacionada amb l'exposició, el catàleg i una selecció d'articles culturals.

Comparteix