16/07/2020

Claudio Magris: El Danubi

alt text
icon

Autor: Laie

Claudio Magris (Trieste, 1939) parla a El Danubi de fronteres i d’identitat, de cultures que transcorren al llarg del riu per Alemanya, Àustria, Hongria, Txecoslovàquia, Iugoslàvia, Romania i Bulgària fins al mar Mort, un paisatge canviant que ha anat remodelant el mapa al llarg dels anys. El que pretén és mostrar de totes aquestes cultures les seves característiques, els orígens, les tradicions i la literatura que les fa diferents, i també tot allò que les amalgama i les uneix geogràficament, alhora que convida a la reflexió sobre el que està passant en l’actualitat en aquesta vella Europa.

Aquest viatge per les terres que travessa el Danubi va ser l’inici d’un gènere en què conflueixen la història, la cultura, la literatura i la reflexió amb les vivències del autor.

El Danubio va aparèixer en castellà l'any 1988 en la traducció de Joaquim Jordà publicada per Anagrama. La traducció al català d’Anna Casassas va aparèixer l’any 2002 a Edicions del 1984. Cap de les dues traduccions ha faltat mai a les lleixes de la llibreria.

Claudio Magris: El Danubio

Què és la Biblioteca Laie?

Comparteix