03/12/2019

Curs Booktubers: influencers literaris

alt text
icon

Autor: Anna

Què vol dir ser booktuber? La Mixa és blogger literària, booktuber i una de les responsables del curs “Booktubers: influencers literaris”. Aquest curs gratuït, dirigit a joves entre 10 i 17 anys, va comptar amb una sessió introductòria el 26 d'octubre i dues sessions pràctiques el 9 i 16 de novembre a Laie Pau Claris.
Llegir és un acte solitari però a través d’un vídeo difós a Youtube és possible compartir aquesta afició amb tot el món i conèixer altres joves amb els mateixos gustos. Ser booktuber té més avantatges: ajuda a millorar l’expressió oral, permet convertir-se en el personatge que es vulgui davant de la càmera i pot obrir portes a moltes oportunitats.
Segons la Mixa, els principals ingredients per convertir-se en un booktuber són sentir passió per la lectura i tenir ganes de compartir aquesta afició, tenir creativitat, disposar de certs coneixements per preparar els vídeos i ser capaç de fer fora la vergonya per tal de posar-se davant la càmera.
Però, com han de ser els vídeos que prepari un booktuber? És necessari que ens enganxin des d’un principi, que siguin entretinguts. Per tal que resultin dinàmics, caldrà fer servir diversos recursos: música de fons, canvis d’escenari, imatges secundàries, gifs... i això implica fer ús d’eines com són editors de vídeo, d’imatge, de so o d’il·luminació, entre d’altres. Durant les dues sessions pràctiques del curs es van utilitzar aquestes eines per tal de realitzar un Mannequin Challenge Literari i també un Book Tràiler comunitari.
Voleu veure com va quedar el Mannequin Challenge Literari enregistrat a la secció de literatura infantil i juvenil de Laie Pau Claris? Els participants al curs van passar una estona realment divertida!
Amb aquest curs es va engrescar als joves inscrits a formar part d’aquesta comunitat de joves lectors i a viure la seva passió per la lectura d'una manera diferent, tot compartint-la amb d'altres joves amb el mateix interès.

Comparte