06/09/2022

Cursos 2022-2023 a Laie Pau Claris

alt text
icon

Autor: Laie

Amb l'inici de setembre arriben els nous cursos Laie. Enguany et proposem temes molt interessants i diversos, des de la novel·la gòtica nord-americana a la sexualitat segons Foucault, tot passant per la maternitat en la literatura, entre d’altres. Tots els cursos estan dirigits per docents especialitzats, referents en cadascun dels temes.

Els cursos es poden realitzar en dues modalitats: presencial, a Laie Pau Claris; i en línia, en sessions de Zoom.· Seminario sobre el último Foucault: Sexe, subjecte i veritat
Setembre 2022 - Idioma: castellà.

El present seminari vol acostar-se al testimoni filosòfic de Michel Foucault a partir de l'anàlisi del seu últim gran projecte, La història de la sexualitat.

Més informació sobre aquest seminari.

Seminari impartit per Fernando Pérez-Borbujo, professor del Departament d'Humanitats de la UPF i doctor en Humanitats i Ciències Polítiques i de l'Administració per la UPF.· L'assaig d'estètica: petits grans textos de l'estètica moderna
Setembre - novembre 2022 (5 sessions) - Idioma: català.

L’objectiu del curs consisteix a oferir una amena panoràmica de la teoria de l’art elaborada per pensadors, poetes i novel·listes, en l’arc cronològic de la modernitat plena (entre 1850 i 1950 aproximadament) a propòsit d’un seguit de qüestions fonamentals de l’àmbit de l’Estètica i en un format assagístic assequible tant per les seves dimensions com pel seu to divulgatiu.

Més informació sobre el curs.

Sessions a càrrec d'Eduard Cairol, Doctor en Filosofia i professor a la Universitat Pompeu Fabra.· Oficis de viure (Modalitat presencial únicament)
Octubre 2022 - juny 2023 (9 sessions) - Idioma: català.

Cicle dedicat als diaris íntims d’escriptors, un gènere no ficcional que, més enllà de la mera consignació rutinària dels esdeveniments quotidians, assoleix la condició d’alta expressió literària.

Més informació sobre el curs.

Sessions conduïdes pel filòleg i periodista Emili Manzano.
· Proust: la literatura i la vida! (2a part)
Octubre 2022 - febrer 2023 (5 sessions) - Idioma: català.

Segona part de «Proust: la literatura i la vida», iniciat l’any passat. En aquella ocasió es van fer dues sessions introductòries d'A la recerca del temps perdut de Marcel Proust i se'n van analitzar i comentar els dos primers volums: Pel cantó de Swann i A l’ombra de les noies en flor. En aquesta continuació llegirem els cinc volums restants per completar l’anàlisi d’aquesta magna obra.

Més informació sobre el curs.

El curs anirà a càrrec de Francesc Garreta (professor a la URL), Valèria Gaillard (professora a la UAB, a la UB, i traductora de Proust) i Glòria Farrés (professora a la UPF), membres de la Societat d’Amics de Marcel Proust.· 3000 anys de poesia
Octubre 2022 - juny 2023 (9 sessions) - Idioma: català.

Ser contemporani és crear el propi temps i no reflectir-lo. Reflectir-lo, sí, però, no com un mirall, sinó com un escut. A l'assaig El poeta i el temps, Marina Tsvetàieva aprofundia en el sentit la contemporaneïtat a la poesia i l'art.

Més informació sobre el curs.

Curs organitzat amb la col·laboració de l’Associació Shakespeare de Catalunya.· Gòtic Americà
Novembre 2022 - juny 2023 (8 sessions) - Idioma: català.

Aquest curs ens proposa un itinerari alternatiu pels camins de la novel·la americana. Tot gran ideal conté els seus contorns foscos; els seus espais d´ombra: moltes vegades, la literatura més transcendent es dóna en la tensió entre les llums i les foscors de les grans idees civilitzatòries, en el joc de contrastos entre l´harmonia desitjada i el rerefons traumàtic. És aquí on neix el gòtic americà.

Més informació sobre aquest curs.

Sessions a càrrec del Dr. Joan Curbet i la Dra. Anna Casablancas.· Ai mare meva!
Febrer - març 2023(5 sessions) - Idioma: català.

Fins fa ben poc, la maternitat com a matèria literària estava sotmesa a la mirada masculina, majoritària i esbiaixada. De fet, temàtiques tan transcendents per a l'ésser humà com són la fecundació, la gestació i la criança no eren considerades prou importants com per fer-ne literatura.

Més infromació sobre el curs.

Cicle coordinat per Ada Castells.


Més informació i inscripcions: activitats@laie.es | Tel. 933 181 739

Comparteix