18/05/2020

Històries d'art

alt text
icon

Autor: Laie

Avui celebrem el Dia Mundial dels Museus en un moment excepcional. Precisament durant el confinament a causa de la pandèmia de la COVID-19, els museus han demostrat que no són un simple dipòsit d’obres d’art: la seva resposta ens ha proporcionat visites virtuals a les seves sales, però sobretot ens ha convidat a reflexionar sobre la funció de l’art en la societat contemporània.

Des de la literatura també es fa evident la importància de l’art per a comprendre el món. Un dels temes que tracta Allò que vaig estimar de Siri Hustvedt és si les eines conceptuals per a comprendre l’art contemporani són vàlides o no per a entendre la vida (l’amistat, l’amor o el crim, entre altres coses).

Et proposem una selecció de llibres que des de la literatura ens endinsen en els enigmes i misteris de l’art. Clàssics com L’obra mestra desconeguda de Balzac o El retrat de Dorian Gray d’Oscar Wilde, novel·les on la manera de mirar forma part de la substància narrativa com a Punt Omega de Don DeLillo, o relats protagonitzats per col·leccionistes, artistes, models...

Llibres, en definitiva, amb els quals et convidem a mirar els museus abans de tornar-hi per a admirar les obres.

*Il·lustració: detall de La galeria de Cornélius van der Geest, de Willem van Haecht (1628)

Comparteix