07/12/2020

Jaume Cabré: Jo confesso

alt text
icon

Autor: Laie

Adrià Ardèvol és el protagonista de Jo confesso, però qui en dirigeix la lectura és un violí, un Stradivarius construït a Cremona al segle xvii, que amb les seves aparicions al relat ens marca els diferents canvis d’època.

Aquesta obra de gran èxit a tot el món és una llarga carta que Adrià, ja al final de la seva vida, escriu a la seva estimada. Una carta en què repassa la seva infància en el si d’una família de la burgesia barcelonina, amb un pare autoritari que vol que es converteixi en un erudit i una mare feble, fins al moment actual. Alhora que amb uns recursos literaris excel·lents s’encreuen personatges i èpoques que ens passegen per les diferents etapes la història d’Europa.

Un llibre que fa reflexionar sobre l’amor, la intolerància, l’amistat, l’ètica i sobretot sobre el mal, constant a totes les èpoques.

Jaume Cabré: Jo confesso

Jo confesso és el llibre que hem triat per a representar l’any 2011 a la Biblioteca Laie. L’obra s’ha traduït a més de vint llengües, entre les quals el castellà (Yo confieso) i l’alemany (Das Schweigen des Sammlers) el mateix any que va aparèixer.

Què és la Biblioteca Laie?

Comparteix