15/12/2020

Luci Gutiérrez: English is not easy

alt text
icon

Autor: Laie

English is not easy és obra de la il·lustradora barcelonina Luci Gutiérrez, que actualment treballa per a prestigioses publicacions com The New Yorker o The New York Times. Va marxar a Nova York per, entre d’altres coses, aprendre anglès, una feina que se li feia tan difícil i tediosa que va decidir aplicar-se com les bones alumnes i començar a fer uns apunts a mida.

A poc a poc el seu quadern es va anar omplint de dibuixos que representaven conceptes i situacions de la seva vida quotidiana i que li servien per recordar el vocabulari i la gramàtica. El resultat és una guia d’anglès diferent, irreverent, plena d’humor i ironia que també pot llegir-se com les notes d’un diari que revelen molt de la visió que té l’autora de la societat.

Un llibre del qual ja s’han fet 10 edicions i s’ha editat en 15 països, i que denota la capacitat expressiva que té la il·lustració. La publicació, de contingut gràfic per a adults —un gènere que en l’àmbit satíric i humorístic té una llarga tradició—, s’ha anat posicionant cada cop més com una forma d’expressió transversal que aporta una mirada personal i diferent del món i que trenca la restricció d’edat que molt sovint s’ha associat a aquest gènere.

Luci Gutérrez: Englisg is not easy

English is not easy és el llibre que hem triat per a representar l’any 2013 a la Biblioteca Laie. L’editorial Blackie Books ha publicat enguany amb el mateix encert Curset. Mètode de català per a tothom, amb il·lustracions d’Olga Capdevila i texts Joan Ferrús i Míriam Martín Lloret.

Què és la Biblioteca Laie?

Comparteix