10/03/2020

Patricia Highsmith: Extraños en un tren

alt text
icon

Autor: Conxita

A primers dels 80 les presentacions no eren tan freqüents com ara. Les visites d’escriptores com Patricia Highsmith eren una festa.

De la mà Marianne Fritsch (la seva agent literària) i de Jorge Herralde (el seu editor), Patricia Highsmith ens va visitar a Laie per presentar Extraños en un tren, traduït per Jordi Beltrán. La creadora de Ripley (el seductor més amoral de la literatura) va venir acompanyada també per Ricardo Muñoz Suay.

Marianne Fritsch, Ricardo Muñoz Suay, Jorge Herralde i Patricia Highsmith a Laie. Imatge cortesia de l'editorial Anagrama.

La llibreria estava a vessar per un públic expectant per conèixer una escriptora que la premsa la feia introvertida i de caràcter presumiblement esquerp. En realitat va resultar una persona amable, tímida i disposada a fer-ho fàcil a tothom.

Els llibres de Patricia Highsmith són un exemple de com una literatura classificada dins el gènere policíac esdevé Literatura amb majúscula. Aquesta va ser la seva primera obra publicada, la que la va elevar a un del primers llocs del univers literari.

Extraños en un tren ens ha acompanyat des de llavors i no ha faltat mai a les lleixes de la llibreria.

Què és la Biblioteca Laie?

Comparteix