20/05/2021

Picasso i les joies d'artista

alt text
icon

Autor: Laie

Museu Picasso, del 21 de maig al 9 de gener de 2022

La de joier és una de les facetes artístiques menys conegudes de Picasso. L’exposició que presenta el Museu Picasso posa de relleu aquesta producció de l’artista i la seva experimentació dins d’aquest camp.

En molts casos, les joies que va crear Picasso estaven destinades a persones properes i per tant no es proposava reproduir-les en gran quantitat ni exposar-les. Trobem, per exemple, els collarets de petxines realitzats per a Dora Maar a les platges de Juan-les-Pins el 1937 o els collarets de ceràmica per Françoise Gilot. Per a la seva darrera esposa, Jacqueline Roque, va crear peces amb materials nobles.

L’exposició reuneix més de 80 peces de Picasso però també d’amics i coetanis de joventut de l’artista. Alhora, s’hi presenten obres d’altres artistes pertanyents a la col·lecció de Clo Fleiss: Juli González, Miquel Barceló, Meret Oppenheim, Lucio Fontana, Louise Bourgeois, Man Ray, Salvador Dalí, Magritte, Calder i Giacometti, entre d'altres.

Per aprofundir en la joieria d'artista, hem convidat el joier Chus Burés a exposar una selecció de les seves creacions a la llibreria Laie del Museu Picasso de Barcelona. El mateix Chus Burés ens ho explica:

A continuació podeu consultar la bibliografia relacionada amb aquesta exposició, que inclou el catàleg, i una selecció de peces exclusives de joieria que trobareu a Laie Museu Picasso.

Comparteix