31/05/2019

Premi Maria Rius i Premi Maria Rius d’Honor 2019

alt text
icon

Autor: Laie

El jurat del Premi Maria Rius ha decidit atorgar-lo en l’edició d’enguany a Fina Rifà. La seva llarga trajectòria professional es caracteritza per compaginar la creació i la docència amb l’objectiu de convertir la il·lustració en una eina educativa i cultural valuosa. Les seves obres a revistes, àlbums il·lustrats i llibres de narrativa i poesia, premsa, cartells, etc. l’han fet mereixedora de participar en exposicions individuals i col·lectives. A més a més de la col·laboració amb l’Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya (APIC), les seves classes d’il·lustració per a alumnes i de formació per a mestres són una extensió natural del compromís per a la dignificació de la professió.

També acorda atorgar el Premi Maria Rius d’Honor en memòria del dibuixant Francesc Vila i Rufas, Cesc. El jurat destaca el seu llarg i intens compromís en l’àmbit de la il·lustració per a infants, en el qual excel·lí tant a nivell artístic com ètic. Un estil exemplar i un mestratge innegable en les generacions que l’han succeït proven la seva repercussió en la cultura catalana més recent.

El Premi Maria Rius va néixer l’any 2018 impulsat per les llibreries La Caixa d’Eines i Laie amb l’objectiu de ressaltar la trajectòria d’una il·lustradora o d’un il·lustrador. Enguany s’atorga també el Premi Maria Rius d’Honor en memòria d’un il·lustrador o d’una il·lustradora traspassat o d’una persona que, sense ser-ne professional, hagi contribuït a la difusió d’aquesta disciplina.

El jurat està format per:

  • La Sra. Amàlia Ramoneda en representació de l’Associació de Mestres Rosa Sensat
  • La Sra. Núria Feijóo en representació de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC)
  • La Sra. Marta Martí en representació de Bib Botó (Grup de Treball de Biblioteques Infantils i Juvenils)
  • La Sra. Teresa Duran en representació d’El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT)
  • El Sr. Josep Antoni Tàssies en representació d’IL·LUSTRA (Professionals de la il·lustració catalana associats)
  • I la Sra. Marta Adell en representació de la llibreria La caixa d’Eines i el Sr. Enric Aymerich en representació de la llibreria Laie com a secretaris sense vot.

Comparteix