28/11/2023

Temps de Nadal. Temps de família

alt text
icon

Autor: Pep Barbany

Tant se val si Nadal us enamora o preferiu que aquestes dates assenyalades passin el més ràpid possible. Al final per a tothom acaben sent dies amb més temps lliure per a viure experiències en companyia de familiars i amistats, ocasions úniques per a crear nous records en entorns de cultura i diversió.

Els museus i centres de cultura s’omplen aquests dies d’activitats familiars. A continuació us oferim la nostra tria. I no oblideu passar per les botigues i llibreries Laie, on trobareu tota mena d’idees per als vostres regals nadalencs.


Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Si us apropeu al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona podreu gaudir de Somnis nadalencs, la projecció de quatre curts d’animació provinents de l’Arxiu Nacional Txec. Una activitat audiovisual gratuïta per a tots els públics que ocuparà el hall del museu.

Qui busqui una proposta més vivencial, la seva tria ha de ser L’aprenenta, un taller dissenyat pel col·lectiu Estampa que, a través de quatre jocs i un enigma, ens proposa pensar com i de qui aprèn la intel·ligència artificial. I tot sense necessitat de pantalles, aplicacions ni cables. Un espai per jugar, experimentar i aprendre al voltant de l’exposició IA: Intel·ligència artificial.

No oblideu passar per Laie CCCB.


Museu Nacional d’Art de Catalunya

Són moltes les activitats que el MNAC organitza per al públic familiar durant aquestes festes.

Una de les més curioses és Disco diürna, que durant quatre dies convertirà la Sala Oval en una pista de ball on tothom podrà participar de les coreografies del ballarí Pere Faura mentre escolta la música per uns auriculars.

Els qui tinguin ganes de tocar les obres d’art no es poden perdre Gargot d'escultures, una activitat que permetrà interactuar amb 30 escultures fetes amb material reciclat inspirades en obres de Giacometti, Calder, Bourgeois, Duchamp, Picasso, Miró i molts més.

I si el que busqueu és disfressar-vos, podreu fer-ho al taller Serafins fluorescents, per a crear les vostres pròpies ales d’aquests éssers alats i plens d’ulls presents a la col·lecció d’art romànic del MNAC; i a Jo voldria ser..., un taller de disfresses en el qual podreu convertir-vos en el vostre personatge preferit de la col·lecció del museu.

No oblideu passar per Laie Museu Nacional d’Art de Catalunya.


Museu Picasso

Les activitats per a famílies del Museu Picasso giren, com no podia ser d’una altra manera, al voltant de l’exposició Miró-Picasso. En aquest cas són tres tallers per a infants.

La darrera setmana de l’any l’artista Paula Vicente Puiggròs convida a prendre consciència de la bellesa i possibilitats creatives del paisatge amb el taller Esdevenir paisatges.

Al taller familiar Mans al plat es convida a treballar la ceràmica amb les mans, tal com feien els mateixos Picasso i Miró.

Finalment, al taller Panorama tubular gira al voltant de la pintura de paisatge: després de fixar-se en els detalles i les tècniques de les obres paisatgístiques dels dos artistes serà el torn de crear la pròpia versió artística d’un paisatge.

No oblideu passar per Laie Museu Picasso.


Recinte Modernista de Sant Pau

Fins al 14 de gener torna el que s’ha convertit en un dels esdeveniments nadalencs de Barcelona. Amb Els Llums de Sant Pau, el Recinte Modernista de Sant Pau es transforma en un espectacle de llum i color únic que inclou un nou videomapping, un arbre de Nadal de 16 metres i 50.000 llums, un tió gegant, un pessebre, un tren màgic i una pista de gel.

No oblideu passar per Laie Recinte Modernista de Sant Pau.


Museu de la Ciència CosmoCaixa

Més enllà de les activitats familiarsi per a tots els públics vinculades a l’exposició Dinosaures de la Patagònia, al Museu de la Ciència CosmoCaixa organitzen dos espectacles durant les festes de Nadal.

Mentre Lovo (Teatre Lafauna) analitza el procés de desaparició d’una espècie animal, i acaba convertint-se en una història d’amor microscòpic i cel·lular, Univers (Engruna Teatre) és una experiència sensorial dirigida a infants d’entre 0 i 2 anys plena de poesia visual, música en directe i moviment.

No oblideu passar per Laie Museu de la Ciència CosmoCaixa.


CaixaForum Barcelona

Arran de la nova exposició Top Secret: Cinema i espionatge, al CaixaForum organitzen dues activitats familiars: la visita-taller Espies de vacances (recomanada per a infants a partir de 8 anys) i el taller Escape Room Aquí no hi has estat mai.

A més, tampoc faltaran les opcions per als amants del teatre: Tot esperant en Will (Egos Teatre) és un musical d’inspiració shakespeariana protagonitzat per tres clowns, mentre que Sotabosc (Inspira Teatre) és una invitació musical i teatral a descobrir els tresors i la màgia que s’amaguen en un bosc.

No oblideu passar per Laie CaixaForum Barcelona.


CaixaForum Madrid

Per què, tenint-ho tot, no ens interessa res? Què ens mobilitza i apassiona? Aquest és el punt de partida de l’espectacle de titelles Almavera (Etcétera), que es podrà veure la primera setmana de gener al CaixaForum Madrid.

A més d’aquest espectacle, també organitzen visites en família a les exposicions Horitzó i límit. Visions del paisatge i Venerades i temudes. El poder femení en l’art i les creences.

No oblideu passar per Laie CaixaForum Madrid.


CaixaForum València

La música i el teatre són protagonistes per Nadal al CaixaForum València. Després del concert de Kaleidos Trio serà el torn de Barrocamatik, un espectacle que apropa la música barroca en directe amb una història sobre les emocions que barreja clown, teatre gestual, titelles i poesia visual. Al gener també es podrà veure el musical Tot esperant en Will, després de passar per Barcelona.

L’agenda es completa amb visites en família a les exposicions Mòmies de l’Antic Egipte. Redescobrint sis vides i Colors del món, i el taller Simetries, on infants a partir de 5 anys podran crear formes amb reflexos i miralls.

No oblideu passar per Laie CaixaForum València.


CaixaForum Saragossa

Durant les festes nadalenques es pot aprofitar per visitar les actuals exposicions del CaixaForum Saragossa (XIX. El segle del retrat i Còmic. Somnis i història) amb les respectives visita-taller i visita en família.

A més, la darrera setmana de l’any han programat l’espectacle Parade, el circo de los valientes (La Maquiné), un espectacle de titelles inspirat en el món del circ.

No oblideu passar per Laie CaixaForum Saragossa.


CaixaForum Sevilla

Crear objectes de plastilina que emetin llum sense necessitat de cables. Això és el que els infants podran fer al taller Plastiformes lluminoses del CaixaForum Sevilla. I a l’activitat Explora els meteorits tindran l’oportunitat de descobrir tots els secrets d’aquestes roques de l’espai.

Tampoc poden faltar les visites-taller vinculades a les exposicions Visions expandides. Fotografia i experimentació i Tattoo: art sobre la pell.

Finalment, la companyia Trílope oferirà en aquest centre l’espectacle musical Up & Jazz, amb versions de clàssics de Louis Armstrong, George Gershwin, Miles Davis, Dave Brubeck o Henry Mancini.

No oblideu passar per Laie CaixaForum Sevilla.

Comparteix