16/05/2022

Turner. La llum és color

alt text
icon

Autor: Laie

Museu Nacional d'Art de Catalunya. Del 20 de maig al 11 de setembre de 2022.

El Museu Nacional proposa una passejada pels paisatges més hipnòtics de mitjan segle XIX. La passejada es podrà realitzar sense sortir del museu, a través de l'exposició dedicada a l'obra de l'artista britànic Joseph Mallord William Turner (1775-1851).

Turner és un dels artistes que més va contribuir a elevar el paisatgisme a l'estatus de “art major”, gràcies a la incorporació de tècniques innovadores en la representació de paisatges i condicions meteorològiques. Els núvols, les tempestes, els incendis, les boires, l'arc de Sant Martí i la Lluna són motius recurrents, però el Sol és el seu astre favorit.

La visita es pot complementar amb l'exposició El batec de la natura. Dibuixos del segle XIX de la col·lecció del Museu Nacional, inclosa a l'entrada a Turner o a l'entrada general. Aquesta mostra parla de la importància que té la naturalesa en l'art català al llarg del segle XIX.

A continuació t’oferim una selecció de llibres sobre Turner i la seva època i també llibres sobre tècniques artístiques per a conèixer millor la seva obra:

Comparteix