La cuina ancestral

Un viatge a Catalunya, Nàpols i Llatinoamèrica a través de productes compartits.
CURS PRESENCIAL I EN LÍNIA
Després de la primera col·laboració entre la llibreria Laie Pau Claris i l'Hotel Claris amb el curs Cuinar la memòria (2025), aquest 2026 us proposem un nou curs de gastronomia que comptarà amb la presència dels xefs Pedro Salillas (Catalunya), Giuseppe Izzo (Nàpols) i Wilson Zapata (L’Equador).
Cada una de les tres sessions se centrarà en un eix temàtic. A la primera, sobre les arrels, els xefs ens parlaran de com els platets de la infància han marcat la seva manera de cuinar. A la segona, ens explicaran com el territori, el clima i la cultura d’un lloc influeixen en les elaboracions de la seva cuina. Finalment, a la tercera sessió, la protagonista serà la creativitat, que s’uneix amb la tradició sense perdre l’essència, demostrant que la cuina és, en definitiva, un pont entre pobles, un llenguatge universal.
Cada sessió finalitzarà amb una petita degustació relacionada amb els continguts presentats.
El sabadellenc Pedro Salillas va criar-se al costat dels fogons de la seva mare, amb qui va descobrir que cuinar és un acte d'amor. Va aprendre la tradició catalana i va heretar el respecte pel producte aragonès del seu pare. Els mercats i les llotges van alimentar la seva curiositat per entendre el producte i honrar la tradició, portant-lo a viatjar per diversos països buscant elevar la gastronomia tradicional de cada origen a l'excel·lència.
La cuina de Giuseppe Izzo és un mirall del paisatge napolità que el va veure créixer i, simultàniament, la crònica de tot allò que va descobrir i tastar als seus viatges per Europa. Nascut en un context social difícil que el va formar com a persona, Izzo va aprendre el respecte pel menjar de la seva mare.
Va néixer a l'Equador, però Wilson Zapata fa 17 anys que viu a Espanya. Les seves àvies van ser la seva major motivació en la cuina, despertant en ell una passió que el defineix. A Espanya va estudiar cuina i ha treballat en diversos restaurants de Barcelona, Madrid i Menorca, experiències que han modelat el seu coneixement i l'han ajudat a créixer professionalment.