15/05/2019

El Museu Picasso celebra els 100 anys de l’Arlequí

alt text
icon

Author: Laie

L’Arlequí, una de les peces més emblemàtiques del Museu Picasso, celebra el seu centenari. Amb motiu de l'efemèride, la institució ha preparat una petita publicació dedicada a l'emblemàtica pintura. El quadre destaca per ser la primera obra que l’artista va entregar a la ciutat, un retrat del ballarí i coreògraf Léonide Massine compositor del ballet Parade; presentat al Liceu el 1917 i pel que Picasso dissenyà els vestuaris i els decorats.

L'edició està a mig camí entre el facsímil i l'homenatge al breu catàleg original "Exposició d'art: catàleg il·lustrat", editat per l'exposició celebrada a Barcelona el 1919, any que també es va realitzar la donació a la ciutat.

El llibre conté una introducció del director del Museu Picasso de Barcelona, Emmanuel Guigon, un resum de la vida i obra del ballarí i coreògraf rus Léonide Massine. També parla de la relació del ballarí amb Picasso, la creació de l'obra i la seva donació.

Paral·lelament, el museu va organitzar una sèrie d’actes al voltant del tema: una taula rodona, i les actuacions “l'Arlequí surt del quadre” amb personatges de la Commedia dell’arte i del circ que van interactuar amb els visitants del 14 al 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus.

Share