October 16, 2020

Frances Steloff: En compañía de genios

Frances Steloff: En compañía de genios

L’editorial Rosa Cúbica i Laie van publicar l’any 1996 la traducció de José Manuel de Prada de les memòries de Frances Steloff, en què narra la seva experiència a la mítica llibreria literària de Nova York Gotham Book Mart. Lloc de trobada dels intel·lectuals de l’època i punt de referència cultural de la ciutat. Amb un instint llibreter i un estil directe, aquest llibre està format per una sèrie d’articles escrits al llarg dels anys i que va publicar la revista Journal of Modern Literature el 1975. 

Cada capítol és una anècdota que explica aspectes de la seva vida de llibretera, des de comandes d’un client misteriós que li permeten poder pagar el lloguer fins a la trobada amb Sylvia Beach a la Shakespeare and Company de París, on li va oferir treballar amb ella quan la guerra li va fer tancar la llibreria. Les festes literàries que organitzaven per subsistir, la relació amb Gertrude Stein, la celebració de l’edició de Finnegans Wake o la relació amb els escriptors més rellevants de l’època. Un homenatge a l’ofici de llibreter. 

Frances Steloff: La librera y los genios

L’edició d’En compañía de genios que representa l’any 1996 a la Biblioteca Laie es troba exhaurida. Per fortuna, Trama editorial l’ha recuperat sota el nou títol de La librera y los genios amb una traducció revisada per Juan Manuel de Prada mateix i amb un epíleg del llibreter Matthew Tannenbaum on evoca els seus anys a la Gotham Book Mart.  

Què és la Biblioteca Laie?

Related books

icono Related magazine posts