20/05/2019

Segona edició del Premi Maria Rius, organitzat per La Caixa d’Eines i Laie

alt text
icon

Author: Laie

Enguany se celebra la segona edició del premi Maria Rius: el dissabte 1 de juny tindrà lloc l’acte públic del lliurament del premi dins el marc de la Festa Major i la Fira Modernista de la Dreta de l’Eixample. Prèviament, el divendres 31 de maig, se celebrarà a Laie una roda de premsa per comunicar qui l’ha guanyat.

El 2018, les llibreries La Caixa d’Eines i Laie van decidir crear, en reconeixement i consideració a la tasca com a il·lustradora de Maria Rius, aquest premi i posar-li el seu nom per honorar-la. L’objectiu del premi és ressaltar la trajectòria professional d’un/a il·lustrador/a que hagi destacat per la categoria i qualitat del seu treball al llarg dels anys en el camp de la il·lustració de llibres infantils i que n’hagi constituït un referent important per apropar la lectura als més petits, a l’hora que constitueix una expressió artística pròpia. En la primera edició la guanyadora va ser la mateixa Maria Rius, en reconeixement a la seva trajectòria.

A més a més, les bases contemplen l’existència d’una categoria d’honor per a distingir un il·lustrador o il·lustradora traspassat o persona o entitat que, no sent professional de la il·lustració, n'hagi contribuït a la difusió.

RODA DE PREMSA - divendres 31 de maig a les 11 h.

El proper divendres 31 de maig a les 11 del matí Laie acollirà una roda de premsa per tal de comunicar el resultat de les deliberacions. El jurat està format per representants de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC), de Bib Botó (Grup de Treball de biblioteques Infantils i Juvenils), del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT) i d'IL·LUSTRA (Professionals de la Il·lustració Catalana Associats).

ACTE PÚBLIC DEL LLIURAMENT DEL PREMI - dissabte 1 de juny a les 12 h.

El dissabte 1 de juny a les 12 h. tindrà lloc l’acte públic del lliurament del premi. Serà davant de la Biblioteca Sofia Barat (C/ Girona, 64), tot coincidint amb la Festa Major i la Fira Modernista de la Dreta de l’Eixample i dins de la 3a Trobada d’Il·lustradors de la Dreta de l’Eixample.

El programa serà el següent:

-11 h.: espectacle infantil a càrrec de Vivim del Cuentu

-12 h.: entrega del Premi Maria Rius

-De 12 a 14 h.: 3a edició del Llibre Gegant de contes del barri. Inventa’t una història, demana un dibuix a un/a il·lustrador/a i el teu conte quedarà enquadernat al llibre gegant del barri.

Hi participaran: Roser Calafell, Rosa Maria Curto, Àfrica Fanlo, Raquel Gu, Artur Laperla, Xavier Salomó, Òscar Sardà i Subi.

Us hi esperem!

Share