02/12/2021

Street Heroines, un documental sobre dones artistes del carrer de tot el món, a Dart Festival

alt text
icon

Author: Laie

Només 1 de cada 5 artistes de les llistes d'èxits de Spotify a Espanya són dones, segons dades de la plataforma. I només un 17% del total d'artistes principals a les cançons d'Espanya són dones. Aquestes dades deixen en evidència l'escassa representació de les artistes femenines a la indústria musical. I no només passa al sector musical. Diversos estudis de diferents disciplines culturals mostren unes xifres de representativitat semblants.

Si recordem Una cambra pròpia, llibre publicat fa menys d'un segle, Virginia Woolf creava la història d'una germana fictícia de Shakespeare, Judith, a qui la manca d'oportunitats i els límits imposats a l'hora de desenvolupar la seva creativitat van fer que morís sense poder compartir el seu talent. D'aquesta manera, Woolf volia deixar en evidència com la manca d'eines per al desenvolupament personal de les dones ha limitat històricament el desenvolupament i l'impacte en la cultura. Des d'aleshores, la presència de la dona a la cultura s'ha incrementat, però encara hi ha molt de camí per recórrer.

I per donar més visibilitat a la feina feta per dones a la cultura, la programació del Dart Festival inclou un documental d'interès, Street Heroines (2021), el primer documental que captura el clam col·lectiu de les dones artistes del carrer de tot el món, fent llum sobre la seva missió creativa i els seus esforços per superar el sexisme per mitjà de l'art.

La cinta juxtaposa les experiències personals de tres artistes llatines emergents de la ciutat de Nova York, Ciutat de Mèxic i São Paulo mentre naveguen per una subcultura dominada per homes.

La projecció serà el diumenge 5 de desembre als Cinemes Girona de Barcelona, i el dijous 9 de desembre al Cinema Conde Duque Verdi de Madrid. Les entrades es poden adquirir a la web de Dart Festival. I també estarà disponible a Filmin.

Share