10/07/2015

The Thing Quartely: la cosa

alt text
icon

Author: Pep

"THE THING QUARTERLY" (La cosa) és una publicació trimestral i cada número consisteix en "una cosa", un objecte produït i concebut per un artista diferent en cada ocasió.El conjunt de "coses", abasta una àmplia gamma d'objectes, editats amb la intenció que es facin servir.

El nº 22, per exemple, és de John Baldessari, i es compon de dues fundes de coixí 100% setí de cotó que ofereix una imatge d'una dona que sosté un coixí. La imatge en blanc i negre s'ha pres d'una pel·lícula de Hollywood i ha estat serigrafiada en cada coixí amb tinta respectuosa amb el medi ambient, a base d'aigua. Les fundes són de mida estàndard i l'estil, sobri.

Produïdes a San Francisco, Califòrnia, han estat dissenyades amb la intenció que s’hi pugui dormir. Igual que tots els objectes de THE THING, aquest també està destinat a ser utilitzat.

John Baldessari Issue 22 Trailer from THE THING Quarterly on Vimeo.

El nº 26 l'ha fet l'internacionalment reconegut artista visual Gabriel Orozco. Conegut per les seves investigacions sobre la circularitat, cicles, rotació, gir, i moviment, Orozco és també, i no és sorprenent, un àvid llançador de bumerang. El seu "objecte" fusiona el seu art i el seu esport, i pren la forma d'un bumerang de fusta.
El disseny d'Orozco, d'un elegant color negre anomenat "Negre de la ploma", es basa en un disseny del recentment desaparegut llançador i dissenyador de bumerangs alemany Volker Behrens. Segons Orozco, "els nous bumerangs es basen generalment en altres dissenys de bumerang, en una mena d'evolució de la moda generacional".
Els bumerangs d'Orozco han estat fabricats als EUA per Leggacy bumerangs. Cadascun ha estat serigrafiat individualment al davant i gravat amb làser a la part posterior. Se n’ha fet una edició de 1000 exemplars i ve acompanyat amb un pòster i una entrevista exclusiva amb l'artista sobre el tema dels bumerangs. Com totes les edicions de THE THING, es presenta en una capsa feta a mida.
Podeu trobar THE THING a la MACBA Store Laie.
Pep, de Laie

Share