Cursos

Jazz, la música negra que canvia el món

alt text

Inscripcions omplint el següent formulari - CURS PRESENCIAL I EN LÍNIA

El jazz és una música negra caracteritzada per la creativitat, el ritme i la improvisació. Una música apassionant i extraordinàriament diversa que ha aportat una enorme quantitat d’obres mestres musicals que són clau per entendre la música dels segles XX i XXI, fins al punt que es pot afirmar que sense el jazz la música popular occidental del darrer segle no sonaria com ho fa.

Escoltarem les grans peces dels diferents estils, fent audicions guiades i així poder entendre les interpretacions dels solistes i les característiques de la música. A través de sessions amenes, didàctiques i entenedores sobre la història del jazz podrem aprendre quines són les característiques dels diferents estils musicals jazzístics i també contextualitzar-ho tot en la història dels EEUU. El curs es divideix en cinc classes i en cadascuna d’elles es tracta una música diferent en un moment històric concret.

Es vol aconseguir sortir d’alguns estigmes que arrossega el jazz, ja sigui com a música culta o pretensiosa, o com una música que només sonava a locals de “mala vida”. Aquestes creences han fet molt de mal en la difusió i comprensió d’un moviment cultural que ha marcat l’esdevenir de la música.

Curs impartit per Pau Fuster: gran aficionat al jazz, estudia música al Taller de Músics i actualment treballa com a regidor al Gran Teatre del Liceu. Ha dirigit i presentat durant anys el programa de ràdio Ganes de Jazz a l’emissora RSK a Barcelona. Conferenciant habitual sobre temàtiques del jazz a l’Ateneu Barcelonès, Say it Loud (Cicle de música negra de Barcelona), Festivals de jazz i d’altres. També ha format part, com a vocalista, de les formacions The Swing Threesome i The Swingin’ Butts i ha estat professor de Lindy Hop a diferents escoles de swing.

Comparteix

Dades activitat

Laie Pau Claris07/03/2022 - 04/04/2022
Carrer de Pau Claris, 85, 08010 Barcelona
* Places limitades