10/11/2011

Mons en miniatura

alt text
icon

Autor: Clara

Hi ha gent petita que està de moda: figuretes abandonades als carrers de les ciutats i que reprodueixen a escala les mateixes situacions que trobem en el dia a dia. La burilla d'una cigarreta es pot convertir en un banc d'una figureta femenina a l'espera de clients o bé en una escultura d'art públic que és contemplada per una parella encuriosida. Aquesta barreja de figures microscòpiques que interactuen amb objectes de mida real, crea imatges humorístiques però sobretot crítiques que han fascinat milers de persones i han convertit Little People in the City en un dels llibres d'art més comprats i regalats dels últims temps. Slinkachu n'és autor. No sabem si es tracta d'una sola persona o d'un col·lectiu però des de 2006 s'encarrega de realitzar aquestes fotografies macro tan versemblants i suggeridores.
Isaac Cordal és un altre artista que utilitza figures a escala en contextos urbans per posar de manifest la seva visió de la vida contemporània. Amb un to menys humorístic que Slinkachu, les figures de les seves últimes intervencions, recollides en el recent Cement Eclipses, són homes grisos, generalment sense rostre, que semblen voler recordar-nos amb pessimisme quin pot ser el nostre futur.


L'un i l'altre parlen dels hàbits urbans, de la soledat, de la violència dels carrers... I sorprenentment no són els únics que s'expressen amb aquest joc de mides, barrejant objectes reals i ninots, joguines i persones de carn i ossos. Més enllà dels anteriors, si us interessa o encurioseix l'ús de miniatures en el treball artístic, els canvis de perspectiva i la distorsió de les dimensions, trobareu un bon recull d'artistes de totes les disciplines en el llibre Microworlds: més artistes urbans, fotògrafs, escultors, arquitectes...

Comparte