3 de març de 2015

Algunos años después, de Jorge Wagensberg

Algunos años después, de Jorge Wagensberg

Recentment s’han estrenat diversos biopics sobre científics, com “The theory of everything” sobre la vida de Stephen Hawking i “The imitation games” sobre Alan Turing. Coneixem a molts científics forans, però i els de casa? Mirem-nos el melic i oblidem el “¡Qué inventen ellos!” de Unamuno, aquí també n’hi ha, de científics.

A Algunos años después (Now books i editat en català a Ara llibres) tenim l’oportunitat de conèixer memòries d’infantesa del físic Jorge Wagensberg. Les relacions personals i records li serveixen per parlar de l’altre gran protagonista d’aquesta història: la ciència. “Algunos años después...” com expressió de situacions passades que més tard s’han revelat com la llavor de la seva vocació científica i la seva manera d’entendre la ciència. Wagensberg explica anècdotes d’infància que són el fruit de columnes d’opinió en diaris i alguns aforismes (imprescindibles en un llibre de Wagensberg), que també es recullen en el llibre.
 
Jorge Wagensberg narra l’arribada dels seus pares a Barcelona, les seves vivències a l’Escola Suïssa i al Liceu Francès, el primer amor i els inicis a la Fundació “la Caixa” i al CosmoCaixa. Un relat que flueix entre l’essència de la infància, les anècdotes més divertides i les reflexions més madures i suggeridores.

Carla, de Laie Cosmocaixa

icono Posts del magazine relacionats