Promoció targeta Laie

A punt de solfa: compositors que marquen la pauta

Promoció vàlida fins el 08/04/2020

A punt de solfa: compositors que marquen la pauta
Després de l’èxit de la primera edició del curs “A punt de solfa”, impulsat pel periodista especialista en música clàssica Albert Galceran, el 2020 arriba una segona edició amb el mateix esperit: entusiasmar-nos amb la música clàssica.
En sis sessions farem un recorregut per alguns dels compositors més rellevants de tots els temps i coneixerem les seves obres imprescindibles, així com els motius de la seva creació musical. Ho completarem amb el visionat d’algunes interpretacions històriques.
Coordinat i impartit per Albert Galceran, periodista i divulgador musical. Col·labora en diversos mitjans com ara Catalunya Ràdio, Catalunya Música i TV3.
GENER
29: J.S. Bach: considerat el pare de la música clàssica (o culta) el seu llegat és impressionant en tots els sentits. Aproxima’t a un dels més genials compositors del barroc.
FEBRER
12: W. A. Mozart: més enllà del nen prodigi popularitzat a la pel·lícula “Amadeus”, Mozart va ser el més perfecte compositor de tots els temps, amb un llegat amplíssim, malgrat la seva curta vida.
26: L. van Beethoven: l’any 2020 se celebra el 250 aniversari del seu naixement, i per això és l’ ”any Beethoven”. El compositor romàntic per excel·lència va canviar la música per sempre més, i ho va fer creant obres que ens animen a lluitar per la “llibertat”.
MARÇ
11: I després de Beethoven, què? L’ombra de compositors com Beethoven va ser molt llarga, i això va fer que genis posteriors visquessin acomplexats. Malgrat això, i gràcies a les aportacions de Beethoven, apareixen noms imprescindibles com els de Schubert, Brahms o Mahler.
25: Tríada operística italiana. No podia faltar l’òpera, i per això ens fixarem en la tradició italiana a través dels tres operistes més populars: Rossini, Verdi i Puccini.
ABRIL
8: Rússia: pot una governant canviar la història musical d’un país? L’exemple de la tsarina Caterina II (La gran) posa en evidència que sí. A través del seu llegat podem conèixer al popular Grup dels Cinc, però també als músics transgressors sorgits de la Revolució d’octubre de 1917.
Horari: dimecres, de 19.30 h a 21.00 h. (quinzenalment)
Lloc: Laie Pau Claris (Pau Claris, 85, Sala Picasso)
Informació: activitats@laie.es | assumpte: curs música | Tel. 93 412 68 32 ext. 161
CONDICIONS
10% de descompte presentant la targeta client de Laie.

Altres promocions

Club de Lectura Laie

El Club de Lectura de Laie és una activitat al voltant dels llibres i de la literatura pensada per descobrir i descobrir-se, per imaginar, per aprendre i per compartir. Aquest any celebra la...

Promoció vàlida fins el 11/06/2020

Ens veiem al CCCB? -20%

Gaudeix de les seves exposicions, debats, festivals, concerts, cicles de cinema, cursos i conferències del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona amb unes condicions especials.

Promoció vàlida fins el 31/08/2020