27/08/2019

Nous cursos 2019-2020 a Laie Pau Claris

alt text
icon

Author: Anna

Arriba el setembre i a Laie Pau Claris hem preparat una àmplia oferta de cursos per a tots els interessos: filosofia, música clàssica, novel·la anglesa, la Divina Comèdia de Dante, a més a més del club de lectura. Tots estan impartits per destacats especialistes que provenen de l’àmbit acadèmic i van adreçats a tothom que tingui interès en la cultura. Què tens ganes d’aprendre?
Aquest seminari de 5 sessions, del 16 al 20 de setembre, està dedicat a un dels intel·lectuals més fascinants del segle XX. El pensament de Walter Benjamin aprofundeix en tota mena d’àmbits: literatura, religió, art, història... i la seva influència arriba fins als nostres dies.
El curs serà impartit per Fernando Pérez-Borbujo, professor del Departament d’Humanitats de la UPF.
Torna el nostre exitós curs de filosofia. Durant 10 sessions, de setembre a desembre, farem un repàs de figures cabdals del pensament com ara Parmènides, Tomàs d'Aquino, Dante, Deleuze, Hegel, Heidegger, o contemporanis com Judith Butler, Brandom o Zizek de la mà d'experts en el tema.
Ramón Andrés, assagista, poeta i estudiós de la música, coordina aquest curs que pretén que la relectura del passat ofereixi certa llum al present incert.
Mozart, Beethoven, Chopin, Schubert... Aquest octubre et proposem descobrir més de 400 anys de música en cinc sessions, del renaixement a la música contemporània.
El curs serà impartit per Albert Galceran, periodista i divulgador musical. Actualment és realitzador del programa “Els homes clàssics” a Catalunya Música i al Suplement de Catalunya Ràdio, juntament al músic Pedro Pardo. Tots dos han publicat un llibre que porta el mateix nom que el programa.
Aquest curs aprofundeix en la narrativa anglesa del darrer segle, una de les més riques i dinàmiques d´Occident. Presentem una tria amb autors com ara Virginia Woolf, Graham Greene, Anthony Burgess, Iris Murdoch, Doris Lessing, Ian McEwan i Julian Barnes que assegura un viatge apassionant a través d´un cos novel·lístic tan elegant com sorprenent per als lectors actuals.
Sessions a càrrec de Joan Curbet i Anna Casablancas, especialistes en literatura anglesa. El curs s’estructura en un total de 8 sessions mensuals, des del novembre de 2019 i fins el juny de 2020.
Aquest setembre reprenem el curs d’aprofundiment en la Divina Comèdia de Dante (1265-1321) a partir de la lectura detallada del Purgatori amb els ulls d'un lector actual. Sessions a càrrec de Rossend Arqués, Eduard Vilella, José M. Micó i Narcís Comadira.